24.1.2022. 13:20
Šitake pasta
Zdrava je, ukusna je i bez puno kalorija! Šitake gljiva je namirnica koju biste trebali češće imati na svom meniju.
Sastojci:

300 g tjestenine po želji
1 luk
150 g šitake gljiva
½ crvene paprike
100 g feta sira
so
biber

pesto:
50 g rukole
2 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
50 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun

Osim gljiva, vrlo bitan sastojak ovog jele jeste i pesto. Najbolje ga je napraviti u vlastitoje režiji. U dublju zdjelicu ubacite svježu rukolu, dodajte bijeli luk, svježi peršun, te maslinovo ulje i vrhnje za kuhanje. Pesto izradite Tefal štapnim mikserom. Dobiveni umak ostavite sa strane, pa pripremite ostatak jela. Tjesteninu po želji skuhajte al dente.

U Tefal wok tavi popržite sitnije narezan luk, pa mu dodajte šitake gljive koje nije potrebno previše sitniti. Ubacite i sitnije nasjeckanu crvenu papriku, pa dinstajte par minuta. Posolite i pobiberite po želji. Kada gljive omekšaju, dodajte skuhanu tjesteninu, a zatim i pesto. Sve dobro izmiješajte, krčkajte par minuta, pa ubacite kockicete feta sira i skinite s vatre.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana