3.11.2023. 16:02
Maksimalno jednostavno i brzo, a maksimalno ukusno i dobro. S rižom i piletinom ne možete pogriješiti, posebno ako unesete malo „ljutine“.
Sastojci:
piletina:
300 g pilećeg filea
50 ml slatko-ljutog sosa
so
brašno
ulje za prženje
riža:
120 g riže dugog zrna
30 g putera
1 kašičica chili praha
so
Rižu najprije dobro isperite pod vodom, pa je stavite u ključalu vodu koju ste prethodno posolili. Kuhajte oko 12 minuta uz povremeno miješanje. Procijedite i ostavite sa strane.
U tavi rastopite puter, pa na njemu prepržite chili. Kad začin otpusti svoje arome, dodajte skuhanu rižu i kratko je prepržite na puteru i chiliju.
Piletinu izrežite na jednake kockice, pa je posolite i dobro izmiješajte, a potom je uvaljajte u brašno. Zagrijte ulje, pa na njemu prepržite piletinu da lijepo porumeni. Tada dodajte slatko-ljuti sos i još kratko pržite na laganoj vatri da se meso što bolje poveže sa umakom.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.