15.11.2023. 13:41
Možete li zamisliti život bez rerne?! Za koliko bismo samo izvanrednih recepata bili uskraćeni da nije te naprave? Jedan od njih je i ovaj za sočnu puretinu...
Sastojci:
1 pureći batak od krila (400-500g)
1 krompir
1 mrkva
2 češnja bijelog luka
svježi ruzmarin
mješavina začina
so
biber
šafran
bijeli luk u prahu
maslinovo ulje
Krompir i mrkvu izrežite na kockice, pa ih pomiješajte. Dodajte čitave češnjeve bijelog luka, te začine: svježi ruzmarin, mješavinu začina, so i šafran. Prelijte sa maslinovim uljem, pa dobro izmiješajte i rasporedite po dnu tepsije ili vatrostalne zdjele.
Puretinu posolite, pospite mješavinom začina, biberom, te bijelim lukom u prahu. Prelijte maslinovim uljem, pa dobro sve utrljajte u meso i stavite ga po povrću.
Meso i povrće stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.