17.11.2023. 15:53
Oslić se obično jede u varijanti da je pohovan ili pržen u tavi, a ova riba se sjajnom pokazala i u supi. Ova gusta supa će vas okrijepiti u kišnim danima jeseni.
Sastojci:
600 g oslića (zaleđenog)
1 ljubičasti luk
1 mrkva
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
30 g putera
300 ml paradajz sosa
300 ml vode
ulje
svježi ruzmarin
U većoj šerpi zagrijte ulje i u njemu rastopite puter. Dodajte krupnije narezan luk i mrkvu izrezanu na kolutiće, pa dinstajte par minuta.
Potom, dodajte crvenu papriku isjeckanu na kockice i sitno nasjeckan bijeli luk. Nastavite dinstati 5-7 minuta.
Tada dodajte ribu u komadu i svježi ruzmarin, pa sve prelijte paradajz sosom i toplom vodom. Smanjite vatru i pustite da krčka oko 20 minuta. Tada izvadite ribu, pa je očistite od kožice i kostiju.
Supu izmiksajte štapnim mikserom, pa vratite komadiće očišćene ribe i sve dobro izmiješajte.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.