22.11.2023. 16:27
Sir po vrhu musake se zazlatio i nismo mogli odoljeti da je ne nazovemo zlatna. Uživali smo u bojama, mirisu i okusima.
Sastojci:
600 g faširanog mesa (junetina)
1 kg krompira
250 g goude
1 luk
1 crvena paprika
1 paradajz
3 češnja bijelog luka
1 kašika koncentrata paradajza
ulje
svježi peršun
biber
so
U većoj i dubljoj tavi na ulju popržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte meso i nastavite dinstati desetak minuta.
Nakon toga dodajte na kockice izrezanu papriku i paradajz, te sitno nasjeckan bijeli luk. Potom, dodajte koncentrat paradajza, biber i so, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte sa 0,5 litara tople vode, smanjite vatru i krčkajte oko pola sata.
Tepsiju blago pouljite, pa po dnu poredajte na jednake kriške izrezan krompir. Posolite ga i pospite sa 100 g narendane goude. Po tome rasporedite umak od faširanog mesa, pa sve pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom.
Po vrhu rasporedite ostatak narendane goude (150 g) i stavite peći u rernu na 180 C oko 40 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.