22.1.2024. 14:39
Mnogi se pitaju da li salata može biti glavni obrok, jer većina nas je navikla salatu jesti uz glavno jelo. Mi smo se uvjerili da može, u više navrata, a ovo je jedan od recepata koji to i potvrđuje.
Sastojci:
500 g dimljenog purećeg filea
mješavina začina
ulje za prženje
salata:
300 g ječma u zrnu
100 g radiča
100 g leblebija iz konzerve
1 ljubičasti luk
2 mrkve
1 tikvica
svježi peršun
ulje
so
biber
Za početak skuhajte ječam. Ječam, najprije, isperite pod vodom, pa ga ubacite u ključalu vodu koju ste prethodno posolili. Kuhajte ga oko sat vremena, odnosno dok ne postane mekan. Procijedite ga i ostavite da se ohladi.
Dimljeni pureći file pospite mješavinom začina, pa ga pržite na ulju oko desetak minuta sa obje strane. Izvadite i ostavite sa strane, a u istu tavu dodajte još malo ulja, pa na njemu prepržite mrkvu izrezanu na trakice. Poslije par minuta dodajte i tikvicu, također izrezanu na trakice. Posolite i pobiberite, pa pržite oko 7 minuta, odnosno dok povrće ne bude mekano po vašoj želji.
Pred kraj, vratite i meso u tavu, pa sve sklonite s vatre.
U posebnoj zdjeli, potom, pomiješajte radič, leblebiju, na ploške izrezan luk i listove svježeg peršuna. Posolite po želji, pa dodajte isprženu tikvicu i mrkvu. Zatim, dodajte i skuhani ječam, pa sve dobro izmiješajte.
Meso izrežite na tanje ploške i poslužite uz hladnu salatu.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.