18.3.2024. 12:50
Zapečena riba u vrhnju
Toliko je načina za jednostavnu pripremu ribe, a jedan od onih koji nam je favorit jeste kada se lubin zapeče sa vrhnjem u rerni.
Sastojci:

500 g lubina
500 ml vrhnja za kuhanje
50 ml marinade za ribu (maslinovo ulje, svježi peršun, bijeli luk)
so
1 kašika prezle
korica limuna
mješavina začina

Očišćenog lubina posolite s vana i iznutra, a potom ga bogato premažite marinadom koju ste prethodno napravili od maslinovog ulja, svježeg peršuna i bijelog luka.

Ribe poslažite jednu uz drugu u tepsiju, pa ih prelijte vrhnjemm a nakon toga, pospite ih prezlom i mješavinom začina. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Ovako pripremljen lubin biće sočan i mekan, a okus će biti nevjerovatan.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana