5.2.2019. 17:11
"Svjesni smo da se možemo naći u istoj situaciji kao ubijene kolege. Nema straha, ali ima jedan vid gorčine"
Za Source.ba portal govorio je Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora (UO) Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Nakon ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo u oktobru prošle godine, dosta se govorilo o radu plicijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Sa Mirzom smo razgovarali o tome kakva je danas atmosfera među policijskim službenicima, šta to sve može unaprijediti rad policijskih službenika. 

Prema riječima Mirze Hadžiabdića, posljednjih godina bilo određenih poboljšanja kako radno-pravnog statusa u smislu poveućanja plata, tako i nabavke određene opreme i sredstava sa kojima rade policijski službenici. 

Policija u Kantonu Sarajevo kako nam je naveo Mirza nema respektabilnu zgradu u kojoj bi bilo objedinjene sve jedinice MUP-a.

Također, u razgovoru, rekao nam je i to kako Ministarstvu unutrašnjih poslova nedostaje 400 policijskih službenika. 

Cijeli razgovor možete pogledati u priloženom videu.

 

Novinar: Lejla Trle
Snimatelj i montažer: Almir Biber 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana