10.7.2019. 12:41
Koliko smo sigurni na internetu, da li objavljivati fotografije djece ili ne: Niko nas ne prati imenom i prezimenom, ali kada podaci odu nekoj trećoj strani ne možete ih vratiti
Internet ili "mreža svih mreža" postala je nešto bez čega Bosanci i Hercegovci ne mogu, sve više se društveni, privatni i poslovni život prenosi u virtuelni svijet interneta i društvenih mreža, a za naš portal o temi sigurnosti na internetu govorio je informacijski stručnjak Feđa Kulenović.

Sa Feđom smo razgovarali o tome da li je i u kolikoj mjeri internet siguran, na koji način se zaštititi od zloupotrebe podataka. 

Kada je riječ o podacima koje dijelimo putem interneta, a prije svega društvenih mreža, razgovarali smo o etičnosti i zloupotrebi korištenja podataka, ko i u koje se svrhe mogu iskoristiti.

Cijeli intervju pogledajte u videu.





Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana