6.11.2019. 15:03
"Ministrica Bogunić je u privatnim vrtićima prepoznala partnera. BiH je iza Tadžikistana, a i u Etiopiji je bolje"
Za Source govorila je Azra Baščelija, predsjednica Skupštine Udruženja privatnih predškolskih ustanova Kantona Sarajevo.

U cilju eliminacije lista čekanja djece koja nisu upisana u JU Djeca Sarajeva Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS je sa 23 privatna vrtića potpisala ugovor o sufinansiranju.

Na ovaj način upisano je više stotina mališana u privatne predškolske ustanove, za što bi do kraja godine trebalo biti uplaćeno 363.200 KM.

Sa predsjednicom Skupštine Udruženja privatnih predškolskih ustanova Kantona Sarajevo Azrom Baščelija razgovarali smo o realizaciji ovih ugovora, koliko je djece u konačnici upisano, koliko je ustanova učestvovalo u sufinansiranju.

Osim toga, u jednom trenutku pojavila se i informacija o tome da su se vrtići prijaavili, potpisali ugovore sa Ministarsvom, poslali fakture, ali da sredstva još uvijek nisu uplaćena.

Azru smo upitali da nam komentariše ove informacije, da li su tačne i ako jesu zbog čega je nastala takva situacija



Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana