20.9.2020. 19:50
Sjaj Dubaija zamijenio Sarajevom: Frizer i reper o povratku u BiH
Godinama unazad svjedoci smo kako Bosnu i Hercegovinu napušta sve veći broj mladih ljudi. Rijetki su oni koji se ipak odluče vratiti u rodni kraj, iskoristiti stečena znanja i resurse i pokrenuti vlastitie biznise u BiH. Jedan od onih koji su se vratili je i Adi Sakić, poznatiji kao Lunar Blanco.

Source: Šta vas je potaklo na odlazak u Dubai?

"Prolazio sam kroz jedan period u životu gdje sam shvatio da bi promjena sredine mogla pozitivno utjecati na mene i nadograditi me u poslu. U tom smislu mjesto poput Dubaija se činio idealnim za napredak u karijeri".

Source: Kako je izgledao vaš  boravak u Dubaiju?

"Boravak u Dubaiju je nevjerovatno iskustvo, različito društvo sa više nacionalnosti u sjaju noćnih svjetala, a prekriveno suncem preko dana. Živio sam u Dubai Marini u drugoj najvećoj stambenoj zgradi na svijetu sa nevjerovatnim pogledom na more, gdje je provedeno vrijeme evoluiralo u velike vizije i ideje. Trudim se i ostvariti ih napornim trudom i radom. Tamo sam radio kao master barber u Good Fellas Barbershoopu a pored mog posla u struci imao sam sreću da su svi moji prijatelji bili u muzici. S obzirom na to da ja volim muziku, snimio sam album u saradnji sa mojim producentima (Chef Bankz i Yazeeddidit i Alpha ent. Record labelom.) Da biste se snašli u Dubaiju potrebno je da ste otvoreni komunikativni i sposobni da radite sa ljudima", objašnjava Sakić. 


Source: Koje su to pozitivni i negativni aspekti odlaska iz BiH?

"Mislim da je moj odlazak iz BiH u dosta segmenata doprinio razvoju moje ličnosti, ali porodica je ipak uvijek bila na prvom mjestu". 

Source: Kako ste se odlučili vratiti u BiH i u, jednom od najtežih trenutaka kada vlada pandemija koronavirusa porkenuti vlastiti biznis? 

"Jednostavno sam shvatio da se trebam vratiti i samo sam slušao svoj instinkt, svo moje iskustvo stečeno godinama rezultiralo je otvaranjem vlastitog frizerskog salona, što je bio jedan od mojih dugogodišnjih snova. Trudim se da radim kvalitetno, imam široku ponudu frizerskih  i kozmetičkih usluga. Radim pošteno svoj posao, a nisam previše ni razmišljao o koronavirusu". 



Source: Mladi ste poduzetnik, kako gledate na vaše vršnjake i mlađu populaciju u BiH, šta biste im preporučili?

"Informišite se van svakodnevnice, nađite nešto u čemu ste dobri i trudite se da budete najbolji u tome.  Sve ostalo dolazi polako. Ništa se ne dešava preko noći pa je bitno strpljenje, a svaki rad se isplati na ovaj ili onaj način. Nemojte biti sebični ali ne dajte da vas neko iskorištava", zaključio je Sakić.






(Lejla Trle) 















NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana