9.12.2020. 13:05
"Dogovor je bio da dijete bude sa njim u Austriji dok i ja ne dođem. Dan prije suđenja dobila sam prijetnje. Moja majka će posvojiti moje dijete"
Za naš portal govorila je Lejla Bosnić, majka maloljetnog Emana, za koga tvrdi da je zlostavljan u periodu dok je živio sa ocem i maćehom.

Kako nam je rekla Lejla, njenog sina su psihički i fizički maltretirali otac i maćeha, a o svemu su obavješteni austrijska policija i socijalne službe.

Kada je primijetila da nešto nije uredu, kako nam priča, Lejla je prijavila cijeli slučaj policiji. Jedna od prepreka bila je i to što je došla raditi "na crno", odnosno to što trenutno u Austriji boravi pod turističkom vizom. 

Kako nam je rekla dijete je privremeno dala ocu, dok ona ne dođe u Austriju, te je potvrdila da otac nema skrbništvo nad djetetom. S obzirom na to da je ona trenutno bez zaposlenja, postoji mogućnost da njena majka usvoji dječaka.

Bilo koji vid nasilja nad djecom je za svaku osudu, a u ovom slučaju otvaraju se i dodatna pitanja u pogledu saradnje socijalnih i drugih državnih službi BiH i Austrije.



(Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana