27.12.2019. 12:24
Dm osigurao praznične obroke za narodne kuhinje širom BiH
Zahvaljujući podršci kupaca kompanija dm drogerie markt je tokom decembra osigurala više od 7.400 prazničnih obroka za korisnike narodnih kuhinja u 22 bh. grada. Podrška u iznosu većem od 36.900 KM je rezultat aktivnosti Giving Friday koju je kompanija dm zajedno sa svojim kupcima realizirala na dan u svijetu poznat kao Black Friday.

„Aktivnost Giving Friday nam je pružila priliku da zajedno sa našim kupcima učinimo nešto dobro za našu zajednicu.  S tim u vezi na dan 29.11. smo 5% od ostvarenog prometa, što je iznosilo 36.918 KM, poklonili narodnim kuhinjama širom BiH. Ovim putem se zahvaljujemo našim kupcima na pruženoj podršci“ – izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a. 

Među narodnim kuhinjama koje su obuhvaćene donacijom su i one s područja Tuzle. „Prema broju korisnika, obroka i veličini prostora koje pokriva, tuzlanski "Imaret" je najveća narodna kuhinja u BiH. Obroci se pripremaju u glavnoj kuhinji koja se nalazi u Tuzli i svakodnevno distribuiraju za 2.400 korisnika u četiri općine: Tuzli, Lukavcu, Živinicama i Gračanici. Za većinu naših korisnika ovo je i jedini način preživljavanja, a broj onih kojima je pomoć potrebna je i veći, čemu zbog ograničenih kapaciteta, nedovoljnih sredstava i udaljenosti od punktova podjele nismo u mogućnosti udovoljiti. Kompanija dm već drugu godinu nas podržava na isti način i ovim pokazuje  veliku društvenu odgovornost i solidarnost s osobama u stanju potrebe. Kroz akciju stekli smo nove prijatelje i vjerujemo da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje  ćemo zajedno realizirati u budućnosti. Za nas je veoma važno i što dm zaposlenici učestvuju u pripremi obroka, tako nam pomažu te i sami svjesni socijalnog stanja u našoj zemlji pokazuju veliku humanost.“ – ističe Mensura Husanović, direktorica RO „Merhameta“ Tuzla.

Uz tuzlansku regiju, obroci su donirani i u banjalučkoj, dobojskoj, sarajevskoj regiji, potom u Travniku, Novom Travniku, Donjem Vakufu, Jajcu, Zenici, Brčkom, Bijeljini, Kaknju, Visokom, Bihaću, Trebinju, Mostaru, Kalesiji, Gračanici, Lukavcu, Tuzli, Zvorniku i Maglaju. 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana