2.12.2020. 15:36
Veliki trend farbanja kose: Ovo ćete lako napraviti kod kuće
Postoji vjerovanje da žene u bezizlaznim situacijama, kad ne mogu promijeniti ono što ih najviše "žulja" u životu, najčešće promijene - frizuru.

Rekli bismo da u tome ima ponešto istine, a s obzirom na to da se svi nadamo kako će nam se puno toga promijeniti u novoj godini koja je već gotovo tu iza ugla, možda će se mnoge od nas odlučiti za promjenu za koju j dovoljan vješt frizer.

Čak i ako vam nije do šišanja, promijeniti možete barem boju kose.

Uzmete li tu ideju u razmatranje, uzmite u obzir i aktuelne trendove. Jedan od njih vraća nam se s konca 90-ih: glomazni, široki pramenovi nalik onima koje su nosile Spice Girls i ko još sve ne... Sada se zovu chunky pramenovi i opet su cool, piše slobodnadalmacija.hr


I znate što im je još veliki plus? Izvedivi su u kućnoj radinosti.

Odaberite pramenove koje želite posebno naglasiti, a ako ste odlučili smjestiti ih tako da vam uokviruju lice, kosu počešljate tako da vam je razdjeljak na sredini. Potom na odabrane pramenove nanesite izbjeljivač. Svaki pramen omotajte aluminijskom folijom. Izbjeljivač držite duže za veći stepen posvjetljivanja ili kraće ako želite tek nijansu-dvije svjetlije pramenove.

Pridržavajte se uputa na pakiranju i nemojte pasti u iskušenje držati izbjeljivač duže nego je propisano. Nakon što ste ga isprali s kose, po želji nanesite i boju za kosu te ne zaboravite hranjivi tretman.

Ili jednostvno otiđite do frizera.

Želite li ih nositi na savremen način, uzmite u obzir sve što ste od početka milenija naučili o tehnikama bojenja kose - neka vam nadahnuće ne budu tigrove pruge u stilu Ginger Spice nego suptilne izmjene nijansi u stilu balayagea i babylightsa.

Kako ne bilo zabune, evo nekoliko primjera s društvenih mreža.


 

 

 




(Nermana Crnčalo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana