6.4.2021. 17:42
Husref Musemić za Source prognozira četvrtfinale Lige šampiona: Mislim da je ovo godina Cityja, PSG je pod ogromnim pritiskom
"Real se uspio izdići iz krize i uključit se u borbu za naslov u Španiji, dok je Liverpool već jako puno zaostao u Engleskoj. Česte povrede su učinile svoje ove sezone", smatra legendarni bh. fudbaler i trener.
Utakmicama četvrtfinala večeras i sutra nastavlja se borba u najelitnijem fudbalskom klupskom takmičenju, na planeti, evropskoj Ligi šampiona.

Tom prilikom zamolili smo legendu bh. fudbala i jednog od naših najtrofejnijih trenera, aktuelnog šefa struke FK Tuzla City, Husrefa Musemića, da nam analizira i prognozira četiri para koja su na programu večeras i sutra od 21 sat.

Podsjetimo, sastaju se večeras Manchester City - Borussia Dortmund i Real Madrid - Liverpool, te sutra Bayern - PSG i Porto - Chelsea.

- Mislim da je City riješio pitanje prvaka u Engleskoj i da u ovaj susret s Borussijom ulazi bez nekog opterećenja i psihološki stabilan. To je ekipa koja konačno želi da u svoje vitrine doda i pehar Lige šampiona. Mnogo su uložili, mislim da su apsolutni favoriti protiv Borussije. Nijemci igraju nekako promjenljivo, mada su čuda uvijek moguća. Ali mislim da bi ovo konačno mogla biti godina Cityja, rekao nam je nekadašnji golgeter Sarajeva, Crvene zvezde, Hearta..., dodavši kako je upravo City njegov favorit za naslov ove godine.

- Mislim da je i njihovo vrijeme konačno došlo. U zadnjih nekoliko sezona ispadali su na neke čudne načine. Lani od Lyona, prije toga od Tottenhama, iako su igrali dobro. 

Klasiko između Reala i Liverpoola Musemić je prokomentarisao sljedećim riječima:

- Sudar dva velikana koja su ove godine imala određenih problema u svojim nacionalnim prvenstvima. Real se uspio ipak izdići iz krize i uključit se u borbu za naslov, dok je Liverpool već jako puno zaostao u Engleskoj. Česte povrede su učinile svoje ove sezone, ostala im je ta borba za Ligu prvaka, pa vidjet ćemo. S druge strane imate Reala koji je uvijek ono što smo navikli da Real bude i koji se uvijek bori za trofej u Ligi prvaka. Ovdje će biti neizvjesno u dvomeču, smatra trostruki šampion naše zemlje sa bordo timom.

Duel PSG-a i Bayerna Musemić smatra dosta zanimljiv, ali i to će ovisiti o tome da li će ekipe nastupiti u najjačim sastavima.

- Negdje sam pročitao da bi Bayernu mogao nedostajati Lewandowski što bi zaista bio veliki hendikep. I PSG ima problema velikih, izgubili su od Lillea nedavno, nisu na onom nivou na kojem oni smatraju da trebaju biti. Parižani ulaze u ovaj dvoboj pod velikim pritiskom i tu Bayern možda ima svoju šansu da nešto napravi, smatra naš sagovornik.

O posljednjem duelu, onom između Porta i Chelseaja, Musemić kaže:

- Chelsea je nedavno doživio prvi poraz otkako ih vodi Tuchel (2:5, WBA), ali mislim da takve ekipe na takvom nivou to ne može poremetiti. Dobro igraju u prvenstvu, vratili su se nakon krize, bore se za Ligu prvaka, ali sigurno da će biti nezgoda utakmica protiv Porta koji već godinama pravi probleme velikim ekipama. Rasterećeniji su sigurno od Chelseaja koji ima neku ulogu favorita u ovoj utakmici, zaključio je Musemić u razgovoru za Source.ba.


NOVINAR: Mirza Kadić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana