22.2.2019. 13:30
Samsungov preklopni telefon bit će samo smiješna ideja ili novi trend? Cijena prava "sitnica" - 1.980 dolara
Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics predstavio je u srijedu u SAD-u Galaxy Fold, sklopivi mobilni telefon koji se može nazvati "dva u jednom".

Naime, pametni telefon sa 4,6-inčnim ekranom moguće je otvoriti u tablet sa 7,4-inčnim ekranom, sa značajkom takozvanog kontinuiteta aplikacije, što omogućava korisniku da ono što je gledao na manjem ekranu proširi na veći . 

Na predstvljanju je takođe naglašeno da kamera omogućava istovremenu upotrebu tri aplikacije, kao što su gledanje filmova (Netflix), pretraživanje interneta (Google) i pisanje SMS poruka. 

Samsung je pohvalio Galaxy Fold kao novu kategoriju mobilnih telefona, a analitičari se pitaju da li je ova novost samo smiješna ideja ili će zapravo predstavljatii novi trend na tržištu pametnih telefona koji je dostigao globalni plafon, prenosi Indikator.ba.

Sklopivi telefoni nisu čista novina (sjetimo se nekadašnjeg Nokia Communicatora), ali bivši modeli su potpuno nekompatibilni sa postojećim. 

Cijena Samsung mobilnog telefona na preklapanje nije niska - 1,980 dolara, a očekuje se da će prvi aparati stići u prodavnice 26. aprila, u verzijama sa podrškom za LTE i 5G.





(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana