9.3.2020. 8:25
Kako je zaštitna maska protiv koronavirusa postala trend
Dok svijet pokušava da razvije vakcinu protiv koronavirusa, aktivisti uličnog stila i modni blogeri pomažu u održavanju optimističnih osjec´aja u društvu.

Tokom nedjelje mode u Parizu, mnogi od njih pojavili su se na ulicama francuske prijestonice u dizajnerskim medicinskim maskama, pretvarajući ih u ključni dio stajlinga ovih dana, prenosi CDM. 

U samo nekoliko dana medicinske maske su se pretvorile u modni dodatak koji može tvrditi da je simbol događaja koji se dešavaju sa obje strane okeana. Pojavile su se sa maske koje imaju logotipe Chanel, Fendi i drugih poznatih brendova. Neki posetioci modnih revija odlučili su da se ne klade na maske poznatih brendova i preferiraju crne.

Izgleda da modni kreatori u svemu vide inspiraciju pa i u koronavirusu koji je goruća tema u svijetu. 



  

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana