6.11.2020. 16:52
Ohrabrujuće vijesti iz Južne Koreje: Anti-covid lijek CT-P59 značajno ubrzava oporavak
Južnokorejska biofarmaceutska kompanija Celltrion saopštila je da je tokom prve faze kliničkog testiranja njen anti-covid lijek CT-P59 na bazi antitijela pokazao da ga primaoci dobro podnose, bez značajnijih bezbjednosnih problema.

- Testiranje je pokazalo da terapija lijekom CT-P59 rezultira sa najmanje 44 posto bržim oporavkom u poređenju sa primjenom placebo efekta, navodi se u saopštenju kompanije Celltrion i ističe da ni jednom od pacijenata koji je tretiran ovim lijekom nije bila potrebna ni hospitalizacija, ni dopunska terapija, prenio je Reuters.

Kompanija je dobila zvanično odobrenje za treću fazu kliničkih ispitivanja i namjerava da traži uslovnu dozvolu za korištenje lijeka u hitnim slučajevima, pišu Nezavisne novine.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana