30.4.2021. 10:52
Recite zbogom skinny farmerkama: ove sezone je hit retro fazon
Moda je nešto što se se kroz historiju konstantno mijenjalo i samim time obilježilo određeni vremenski period.

U jednom trenutku, bilo je prosto nemoguće zamisliti odjevnu kombinaciju bez uskih farmerki, bilo da se radi o dnevnoj ili nekoj malo svječanijoj varijanti. Tada su ti modeli bili jedini dostupni u radnjama i izlozima, iako možda nekima to nije odgovaralo jer im prosto nisu dobro stajale. 

Ipak, na sreću ili nesreću nekih, došlo je vrijeme da se naši garderobi popune vintage, retro i pantalonama koje su nosile naše mame osamdesetih i devedesetih godina. To potvrđuje modna kuća Celine svojim najnovijim kolekcijama. 

Danas stylish žena ne nosi uske farmerice. 


1. Regularni struk i nogavice koje se lagano šire

Rriječ je o modelu pantalona kakve su se nosile ranije, prije nekih desetak godina, a njih su potom zamijenile plitke pantalone. One su praktične, komforne, dobro stoje djevojkama svakog tipa građe i u zavisnosti od toga sa kakvim odjevnim komadom ih ukombinujemo - mogu izgledati casual ili pak nešto svječanije.


2. Ravne široke nogavice
 
Ovog proljeća u trendu su i ravne, široke nogavice, dužine do iznad gležnjeva. Odlično izgledaju uz proljetne mantile ili blejzere/sakoe. Mogu se nositi sa patikama, sandalama ili plitkim čizmama. 


3. Boyfriend jeans

Još jedan hit ove sezone su i farmerke ravnog kroja koje blago spadaju na kukovima - čuveni boyfriend model. Podsjećaju na muške modele farmerica i otuda potiče njihov naziv. Veoma su udobne, stylish i urbano. 


4. Iscjepane farmerke 

Iscjepane farmerke su možda najviše od svih modela pantalona ,,izlazile i vraćale'' su u modu. Pravilo je da iscjepane farmerice budu šire kako bi dodatno dale dojam opuštenosti i komfora. 


5. Mom jeans 

Model farmerki koji posebno pogoduje damama sa oblinama, koji najbolje odgovara retro fazonu i vuče korijene iz devedesetih godina su mom jeans. Riječ je o farmericama ravnih nogavica u dubokog struka. 


6. Retro farmerke

Farmerice koje su najsličnije mom jeans modelu, odlikuje ih dubok struk, dodatno su komfornije, podsjećaju na muške modele i posebno su bile popularne osamdesetih godina.  Najbolje odgovaraju elegantnim ženama koje vole da pokažu svoju dominantnu, classy stranu. 



(Semra Šantić)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana