29.11.2021. 12:40
Kreativne poduzetnice iz Ljubuškog: Izazovi su neminovni i uvijek je pravi tren za biznis!
Mali hercegovački grad Ljubuški, poznat je kao grad sunca, plodnih polja ali i bogate kulturne i historijske baštine. Osim toga, Ljubuški je prepoznatljiv po neobično velikom broju kreativnih osoba koje se odlučuju same pokrenuti svoje biznise.

Unatoč tome što je za Ljubuški karakteristična tradicija rada u poljoprivredi, bh. poduzetnice odlučile su se za pokretanje specifičnih vrsta biznisa ,kako bi izašle iz okvira same tradicije i pokazale sva bogatstva ovog hercegovačkog grada. Poduzetnice Matilda Zec vlasnica salona za energetsku masažu  i Zdenka Udovičić vlasnica koji proizvodi i prodaje modne dodatke za žene, od sandala, nakita, torbi, kožnih dodataka, klompi i parfema primjer su uspješnih ali i kreativnih poduzetnica Ljubuškog.


Poduzetnica Matilda Zec specifičnim tretmanima energetske masaže bavi se već dugi niz godina i to na nivou majstora-učitelja. Kako navodi,  u Ljubuškom živi već par godina, a svoju želju da na poseban način liječi građane sprovela je u djelo.

"U Ljubuškom živim već par godina i pričajući sa bliskim ljudima o tome da bih svoje znanje i specifični način pomoći pri liječenju voljela podjeliti sa stanovnicima našeg grada. Mnogima u Ljubuškom ovo je jedna velika nepoznanica ali polako, zahvaljujući zadovoljnim klijentima i društvenim mrežama postaje nešto dobro poznato”, poručuje.



Matildina sugrađanka, Zdenka Udovičić prije pet godina postala je ponosna vlasnica brenda koji se bavi proizvodnjom i prodajom torbi, kožnih dodataka, sandala ali i nakita. Govoreći o svom biznisu koji je postao prepoznatljiv ne samo u BiH već i u zemljama svijeta, Zdenka navodi da se želja za pokretanjem vlastitog brenda javila iz ljubavi prema modi ali i dugotrajnoj želji da bude poduzetnica. 


Unatoč Matildinoj i Zdenkinoj borbi i upornošću da uspješno i kvalitetno posluju, tu su i prepreke, izazovi na koje nailaze kroz svoj rad.

“Pandemija se nije odrazila na moj posao iz razloga što energetski tretmani jačaju imunitet, te su samim tim potrebni u pandemiji. Naravno sigurnost mojih klijenata je na prvom mjestu, pazim na svoje zdravlje tako i tuđe”, poručuje poduzetnica koja upješno vodi svoj biznis. navodi sagovornica Matilda.


Govoreći o izazovima pandemije koronavirusa ona navodi:

"Pandemija koronavirusa se više odrazila na nabavku materijala, nego na prodaju jer smo mi brend koji ima isključivo online prodaju. Također, tokom pandemije koronavirusa naš tim bio je brojniji za još jednu osobu."


Ostatak teksta o ovoj poduzetničkoj priči proćitajte u objavi Face tv-a klikom OVDJE.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana