6.6.2019. 14:57
Poslušajte kako zvuči hit benda Guns N’ Roses uz tamburu i kontrabas
Svjetski priznati muzički duo tambure i kontrabasa Hojsak & Novosel predstavljaju novi spot za pjesmu Paradise City. Radi se o kultnom hitu američkih rokera Guns N’ Roses iz 1987. godine.
Hojsak&Novosel duo je koji čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), a rad ovog instrumentalnog dvojca vrlo brzo prepoznat je na domaćem i svjetskom nivou pa su svojom muzikom obišli svijet, od Evrope, preko Amerike do Azije.

Obojica su školovani muzičari, kompozitori, umjetnici koji su zajednički rad po prvi put javnosti predstavili 2016. debitantskim albumom „Bow vs. Plectrum“. Album je godinu dana po objavljivanju bio nominovan u četiri kategorije za muzičku nagradu Porin, a nakon odsvirane američke turneje vratili su se sa priznanjima američkog kongresa i kalifornijskog senata.

Nakon izuzetno pozitivnih komentara povodom gostovanja u emisiji „A strana“, gdje su Hojsak&Novosel spojili Bećarac i Thunderstruck, hit grupe AC/DC, na društvene mreže dvojca došlo je do raznih upita od publike kada se može očekivati nešto slično.

“Odlučili smo se za pjesmu Paradise City, jer smo obojica u nekom periodu života slušali „Gunse“ i jednostavno nam je pjesma legla uz ono što radimo, a to je prepoznatljivi hrvatski zvuk. Zajedno smo napravili aranžman iz kojeg je onda proizašao i scenario za spot, koji je izradio Filip uz pomoć našeg reditelja i snimatelja Josipa Grizbahera”, komentarisao je Tihomir Hojsak.

“Htjeli smo kroz ovaj spot ispričati našu priču, a to je priča o dva muzičara koja dolaze iz potpuno oprečnih muzičkih pozadina, i koji su, nakon što su se spojili, stvorili nešto novo i drugačije. Bilo je vrlo zahtjevno snimiti ovakav video spot, jer zahtijeva puno statista na puno različitih lokacija i sve je moralo biti super organizovano. Spot smo snimali odmah po povratku iz SAD-a, vremena je bilo malo, ali svi koji su učestvovali su bili sjajni i hvala im”, opisao je Filip Novosel.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana