21.6.2019. 19:53
Hojsak & Novosel predstavljaju “Paradise City”
Svjetski priznati muzički duet tambure i kontrabasa Hojsak & Novosel predstavili su novi spot za pjesmu “Paradise City”.

Radi se o kultnom hitu američkih rokera Guns n’ Roses iz 1987. godine. Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), a rad ovog instrumentalnog dvojca vrlo brzo prepoznat je na domaćoj i svjetskoj sceni pa su svojom muzikom obišli svijet, od Evrope, preko Amerike do Azije. 

Obojica su školovani muzičari, umjetnici koji su zajednički rad po prvi put javnosti predstavili 2016. debitantskim albumom “Bow vs. Plectrum”. Album je godinu dana po objavljivanju bio nominiran u četiri kategorije za muzičku nagradu Porin, a nakon odsvirane američke turneje vratili su se s priznanjima američkog kongresa i kalifornijskog senata.

Prošle godine imali su čast održati koncert u Evropskome parlamentu u Strasbourgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana