29.7.2019. 12:39
"Oliveru sam nudio 200.000 eura da dođe u Beograd. Rekao mi je da bi morao brinuti za živote sinova kada bi se vratio u Split"
Oliver Dragojević preminuo je u 71. godini života, na današnji dan prošle godine.

Piše: Haris Ahbabović

Oliver je iza sebe ostavio veliku porodicu, milione fanova i ljubitelja njegove muzike, na stotine pjesama, tekstova i predivnih trenutaka koje je priređivao svim ljudima koji su ga voljeli.

Ipak, Oliver duže od tri decenije, uprkos brojnim fanovima koje je imao, nije posjetio Srbiju što je godinama intrigiralo javnost. U nekoliko navrata je rekao kako nikada više neće pjevati u Srbiji, a u jednom intervjuu za srbijanske medije je poručio kako se ništa neće promijeniti i kako je to okončana priča.

Pjevač Oliver Mandić gostovao je prije četiri godine u emisiji “Mojih 50” na Naksi radiju i tom prilikom otkrio zašto Dragojević nije smio da dođe u Srbiju.

– Oliver je sjajan pjevač. Šteta što ne može da dođe u Beograd. Nudio sam mu 200.000 eura da napravimo koncert pod nazivom “Dva Olivera” s filharmonijom. Situacija je veoma specifična u njihovoj sredini. On kaže da bi, kada bi se vratio u Split poslije koncerta u Beogradu, morao da brine za živote svojih sinova – rekao je Mandić tom prilikom.

Podsjetimo, Dragojević se sreo sa Tanjom Peternek Aleksić u Splitu, a kada ga je voditeljica popularne emisije upitala da li će Beograd uvrstiti na listu gradova u kojima će napraviti koncert, kantautor je odgovorio:

– Neće, neće. To smo završili. Zapravo, tu temu smo završili… Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne, ja sam mislio da je ta tema završena – rekao je Oliver u emisiji “TV lica, kao sav normalan svet” i dodao da ne postoji mogućnost da svoje mišljenje promijeni.

Takođe, Dragojević je poručio ovdašnjoj publici da je dobrodošla na svakom njegovom koncertu okruženju.

– Gdje god misle da im nije daleko, neka dođu na koncert. Želim im zdravlje i sreću – rekao je Oliver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana