20.10.2019. 17:07
Bora Čorba: Nisam teško bolestan, spremamo veliku turneju
Bora Đorđević oglasio se povodom navoda lista "Svet" da boluje od raka prostate i da uskoro kreće na liječenje, što su prenijeli mnogi mediji.

- Bora je tek nedavno saznao da je bolestan. Jedino rješenje je operacija – naveo je, između ostalog, neimenovani izvor ovog časopisa. 

Bora Đorđević danas je, ipak, demantirao pisanje beogradskog lista.

- "Riblja čorba" nije otkazala svoje nastupe niti će otkazati nijedan nastup. U Minhenu sviramo 7. decembra, a u pripremi su regionalna i američka turneja, gdje se uveliko zakazuju termini. Vijest o otkazivanju koncerta je zlonamjerna, s tendencijom da se diskreditira novi album "Da tebe nije" i unese nesigurnost među ljude koji prate "Riblju čorbu" te da se obeshrabre promoteri, organizatori, saradnici - navodi se u saopćenju "Riblje čorbe", u čije ime se obratio upravo Bora Đorđević. 

Frontmen legendarnog benda istaknuo je da je zlonamjerno napisano da traži novac za liječenje. 

- Hvala svima onima koji su ponudili novčanu pomoć ali novac nam nije potreban. Navodi da sam teško bolestan su dezinformacija, što se moglo vidjeti i potvrđuje više nego uspješna ljetna turneja, kad se nastupilo u više od 25 gradova, a naročito u posljednja dva, 13. septembra u Ljubljani i 5. oktobra u Beču. "Riblja čorba" je u odličnoj formi, sviramo i pjevamo bolje nego ikad - saopćio je Bora Đorđević, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana