27.1.2020. 14:28
Billie Eilish obilježila ovogodišnji Grammy
Mlada američka pjevačica Billie Eilish osvojila je najveći broj nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja u Los Angelesu.

 Eilish je ukupno osvojila pet nagrada od kojih Grammyja u četiri glavne kategorije i to za najbolji album, pjesmu, snimku godine i najboljeg novog izvođača.

 Time je postala najmlađa pjevačica (18) koja je na jednoj dodjeli osvojila sva četiri najvažnija Grammyja tako da se sinoćnja dodjela smatra povijesnom. 

 Njezin brat Finneas, s kojim je snimila album, osvojio je Grammyja za producenta godine u ne-klasičnoj kategoriji.

 R&B zvijezda Lizzo osvojila je tri od osam nominacija, a reper Lil Nas X odnio je dva za "Old Town Road".

 Dodjela nagrada počela je posvetom košarkaškom velikanu Kobeu Bryantu, koji je ranije toga dana poginuo u padu helikoptera i čiji košarkaški tim Los Angeles Lakers ima sjedište u Staples Centru u kojemu su nagrade Grammy dodijeljene, prenose mediji.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana