5.2.2020. 21:57
Dženan u novoj pjesmi poručuje: Neka se budale svete, hrabri praštaju
"Neka se budale svete, hrabri opraštaju"– poručuje Dženan Lončarević u novoj pjesmi "Duga" kojom je danas obradovao brojne fanove širom regiona.

Tekst za baladu, po kojima je Lončarević inače prepoznatljiv, djelo je Armina Šakovića, dok muziku i aranžman potpisuje Amil Lojo. Poznata je njegova posebna veza sa Sarajevom, tako da su na pjesmi svirali i Muamer Đozo i Muris Varajić, a prateće vokale je otpjevala Aida Mušanović - Arsić.

Spot je sniman u Beogradu u studiju, a sve pod rediteljskom palicom Harisa Dubice, koji je posljednjih godina Dženanov stalni saradnik i zadužen je za ekranizaciju svih njegovih pjesama.  

"U ovom spotu priča je ispričana emocijama. Haris Dubica je to odlično uradio. „Duga“ je još jedna balada, kao što je navikla moja publika i sigurno da ona neće trajati mjesec ili godinu, nego decenijama", kaže Lončarević koji dodaje da će na njegovom novom albumu, na kojem je dosta bio angažiran i Mahir Sarihodžić biti i jedna pjesma Mirka Šenkovskog Geronima.

Zanimljivo je da se među brojnim glumcima i statistima u videospotu pojavljuje i provjereni tandem Armin Šaković – Amil Lojo.

"Ovo je zasigurno jedna od najljepših pjesama na kojima sam radio i jedan od najljepših tekstova koje je Šaković napisao. Siguran sam da će pjesma biti jako uspješna i da će dugo trajati", dodao je Amil Lojo, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana