23.11.2020. 12:36
Prije 7 godina: Odgovor Nadarevića na pitanje da li je bh. ili hrvatski glumac
Brojni glumci, pjevači ali i umjetnici iz ranih polja i dalje ne prestaju odavati počast preminulom glumcu Mustafi Nadareviću.

Mustafu Nadarevića uvijek su predstavljali kao hrvatskog i bh. glumca, a u emisiji "Oni pobjeđuju" 2013. godine novinarka ga je pitala je li on bosanskohercegovački ili hrvatski glumac.

"Ja sam rođen u Banjoj Luci 1943., a onda kako je Banja Luka bila bombardirana moji su pobjegli u Zagreb i tamo sam živio jedno vrijeme, onda malo u Bosanskom Novom, pa u Rijeci, onda opet u Zagrebu. Ja sam svoj, ali neka me svojataju, meni to ne smeta", kazao je tada Nadarević, podsjeća danas u tekstu Index.

Legendarni glumac Mustafa Nadarević umro je u 77. godini života, prenosi Index.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana