14.4.2021. 14:08
Frtutma Kids – Edi i Una kroz svoje pjesme šire radost i pozitivnu energiju
Frtutma KIDS cˇine brat i sestra, sedmogodisˇnji Edi i cˇetverogodisˇnja Una Cˇengic´ iz Sarajeva, koji su predstavili svoj prvi video spot za pjesmu “SARA IZ MOSTARA”. U spotu se pojavljuje malena mostarka Manuela, koja je na najslađi moguc´i nacˇin glumila lik Sare, prve Edijeve simpatije iz prelijepog Mostara.
Edi i Una Čengić pripremaju osam pjesama za svoj prvi album “Edi i Una” u izdanju Hayat Production, a koje njeguju tradicionalne vrijednosti poput porodice, prijateljstva i ljubavi, prilagođene modernom vremenu i dječijem uzrastu.

Frtutma KIDS su premijerno predstavili i svoju drugu pjesmu pod nazivom „SARAJEVO GRAD“. Ona je poklon njihovom rodnom gradu Sarajevu za rođendan. U ovoj numeri se prvi put pojavljuje i drugi član Frtutma KIDS-a Edijeva sestra četverogodišnja Una Čengić.

Premijera pjesme „SARAJEVO GRAD“ je bila 06.04.2021. godine za Dan grada Sarajeva. S obzirom da je Sarajevo njihov rodni grad to je bio dodatni motiv i čast Frtutmovcima da svoj posao urade najbolje što mogu. 

Na snimanju pjesme „SARAJEVO GRAD“ Frtutma KIDS-i su ovaj put imali društvo simpatičnog harmonikaša osmogodišnjeg Alija, a čitavo snimanje video materijala se odvijalo pod palicom Anisa Mujanovića. Snimanje se odvijalo po tradicionalnim lokacijama grada Sarajeva i iskreno se nadamo da će se svidjeti mališanima kako u gradu Sarajevu, tako i puno šire.

Veliki doprinos i vrhunski aranžman za pjesmu „SARAJEVO GRAD“ uradili su Arel Češljar i Meho Radoović iz Hayat Production. Za divan tekst i muziku bio je zaslužan je sarajevski kantautor Edib Čengić.

Dok su Frtutmovci radosno uživali snimajući svoj drugi video spot, ostali dio ekipe sa snimanja je plesao uz vesele ritmove pjesme „SARAJEVO GRAD“.

Ukoliko želite možete podržati ovaj lijepi dječiji projekat i pratiti ih na njihovim Facebook i Instagram stranicama, kao i na YouTube kanalu:
YouTube: https://bit.ly/3cAF65I
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/frtutma_kids/
Facebook: https://www.facebook.com/frtutmakids


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana