9.7.2021. 15:05
Počela proslava 20. godišnjice EXIT festivala
Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala započela je sinoć otvaranjem kapija na Petrovaradinskoj tvrđavi, čime je dvostruki evropski festivalski šampion ispisao još jednu veliku stranicu svoje, ali i globalne muzičke historije.

EXIT je prvi veliki muzički festival koji se ovog ljeta održava na evropskom tlu i prvo masovno muzičko okupljanje na ovim prostorima, organizovano pod striktnim i razrađenim sigurnosnim mjerama, koje su provođene posljednjih nekoliko dana.

U večeri nabijenoj emocijama 42.000 fanova iz više od 70 zemalja nije prestajalo plesati uz muziku Exitovih hedlajnera od kojih je najkraću, ali i najprecizniju poruku ozdravljenja poslao DJ Snake poručivši "We're back!".

Moćni DJ Snake i Charlotte de Witte, rasplesana Amelie Lens, svetlucava budućnost rock'n'rolla Buč Kesidi, stari majstori Hladno pivo, fantastične Senidah i Tijana T, legendarni Roni Size, inspirisani headlineri Visa Fusion bine Vojko V, Sajsi MC, Helem Nejse, Marko Louis i Fran Palermo, elektronski underground heroji No Sleepa, trap zvijezde Gang Beats powered by Noizz bine i još stotine izvođača učinile su Petrovaradinsku tvrđavu sinoć apsolutnim muzičkim epicentrom Evrope.

U Novi Sad večeras stiže novi zvezdani line-up. Veliki njemački DJ i producent Paul Kalkbrenner, na mts Dance Areni imat će prvi nastup nakon 18 mjeseci pauze. Iskoristit će ga za snimanje video spota koji će poslužiti i kao dnevnik o danima kada se vratio nastupima uživo, u čemu se ogleda i simbolika Exita.

Uz njega će rov Arene 'držati' Maceo Plex, Pan-Pot, Marko Nastić, Layzie i Runy. Glavnom binom odzvanjat će drugi zvuci. Program otvaraju Nemesis, nakon kojih slijede heavy metal divovi Sabaton i rock mašina Van Gogh, saopćili su organizatori.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana