29.7.2021. 17:30
Poziv za autore, izvođače i harmonikaše na prijavu za 13. Festival sevdalinke
Festival sevdalinke "Sevdalinko u srcu te nosim" od 2. do 4. novembra 2021. godine će doživjeti svoje 13. izdanje. Ovo je jedin događaj posvećen sevdalinki u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora.

U okviru Festivala sevdalinke i Festivala harmonikaša, u toku su dva konkursa za prijave. Takmičenje harmonikaša održat će se prvog dana festivala, 2. novembra 2021. godine Prijave za autore i izvođače su otvorene do 29.9., a prijave za harmonikaše do 5.10.2021. godine.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.


(Amer Mujezinović)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana