10.8.2021. 10:55
Koncertom duhovne muzike obilježen početak Nove hidžretske godine
Organizatori koncerta bili su Medžlis Islamske zajednice Mostar i JU Kulturni centar Mostar-Sjever, a na njemu su nastupili polaznici mekteba i solisti s područja Bijelog Polja te hor Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Koncertom duhovne muzike u ponedjeljak navečer na platou ispred Kulturnog centra Mostar-Sjever u Potocima obilježeno je nastupanje Nove hidžretske 1443. godine.

"Programom se prisjetilo Poslanikove, a.s., hidžre, učinjene iz Mekke u Medinu, ali i svih naših ovdašnjih hidžri kojima smo branili din i domovinu"
, saopćili su organizatori.


"Ovo što smo čuli o hidžri večeras, a što su nam predočili polaznici mekteba, najbolja je poruka koju trebamo ponijeti sa ovog skupa. Kako je Poslanik, a.s., učinio hidžru iz Mekke u Medinu da bi sačuvao vjeru, isto su tako i generacije deda, očeva, nas i ove djece doživjeli hidžru i selili se kako bi sačuvali svoje porodice, vjeru i domovinu" - poručio je efendija Ovčina.


(FENA) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana