13.8.2021. 8:49
Pjevačica Britney Spears konačno slobodna, nakon 13 godina
Otac Britney Spears pristao je da napusti mjesto pjevačicinog konzervatora nakon 13 godina, prenose američki mediji. Pjevačicina karijera u rukama je zakonskih staratelja od zabrinutosti javnosti zbog njenog mentalnog zdravlja 2008, prenosi BBC.

Sporazum koji je naložio sud dao je njenom ocu Jamie Spearsu kontrolu nad njenim imanjem i drugim aspektima njenog života. No, kasnije ga je pokušala ukloniti s uloge, tražeći da ga se optuži za "zlostavljanje konzervatora". Jamie Spears je dosljedno negirao bilo kakve optužbe za prekršaje i izrazio zabrinutost za dobrobit svoje kćeri, javljaju strani mediji.


Pokret navijača, poznat kao kampanja #FreeBritney, želi da pjevačica povrati autonomiju nad svojim poslovima. Produženi pravni spor privukao je novu pažnju 2021. godine nakon objavljivanja Framing Britney Spears - dokumentarnog filma koji se fokusirao na sukob oko starateljstva pjevačice. 

39-godišnjakinja je kasnije rekla sudiji da je bila drogirana, prisiljena da nastupa protiv svoje volje i spriječena da ima djecu. Advokat zvijezde, Mathew Rosengart, rekao je u saopćenju: "Ovo je velika pobjeda za Britney Spears i još jedan korak ka pravdi.", prenosi BBC.


Odluka gospodina Spearsa bila je "opravdanje za Britney. Međutim, razočarani smo njihovim sramotnim i osudljivim napadima na gospođu Spears i druge". G. Rosengart je dodao da će se istraga o postupcima onih koji su uključeni u upravljanje njenim imanjem tokom konzervacije nastaviti.


(Amer Mujezinović)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana