26.11.2021. 22:48
Otvoren 'Guitar fest Tuzla'
U Tuzli je otvoren prvi festival gitare "Guitar fest Tuzla", a započeo je koncertom Elvisa Sivčevića i Boška Jovića.

- Koncert je trebao biti internacionalnog karaktera, ali zbog epidemiološke situacije su nam neki učesnici otkazali, pa smo ovoga puta ograničeni na Bosnu i Hercegovinu - izjavio je Elvis Sivčević za Fenu.

Drugi dan, 27. novembra, biće održan masterclass na kojem će predavati Sanel Redžić, Elvis Sivčević i Boško Jović.

- Cilj je afirmacija i promocija mladih umjetnika. Učesnici će imati kvalitetne predavače na radionicama. Fokus nam je na klasičnoj muzici - izjavio je Sivčević.

Ove godine će biti održana dva koncerta, zbog epidemiološke situacije, ali za narednu godinu organizatori planiraju mnogo veće aktivnosti, masovnije. Tuzla do sada nije imala svoj festival gitare, ove godine je organizovan preko udruženja Eminent i tuzlanskih gitarista.

(Fena / Haris A)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana