1.4.2019. 21:59
Još jedan pokušaj vještačke oplodnje pande u Britaniji
Jedina britanska ženska džinovska panda je danas vještački oplođena, saopćili su zvaničnici u zoološkom vrtu u Edinburgu u Škotskoj.

Iz Zoološkog vrta je rečeno da je prerano da bi se znalo da li je postupak bio uspješan. Zoološki vrt je rekao da je Tjan Tjan imala svoj godišnji zdravstveni pregled u nedjelju i da je vještački oplođena pod stručnom veterinarskom brigom.

Tian Tian, koja ima 15 godina, imala je mladunce u Kini, ali ne i u Britaniji, gdje ona i partner Jang Guang žive od 2011. Njeno ime znači "sunce".

Svake godine od kada su stigli u Britaniju bilo je pokušaja da ovaj par dobije potomstvo, ali bez uspjeha. U Zoološkom vrtu kažu da je period trudnoće za gigantsku pandu obično oko pet mjeseci, prenosi Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana