19.12.2019. 8:25
Univerzitet u Sarajevu promovira 68 doktora nauka: Evo u kojim oblastima smo dobili nove doktore nauka
Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori i dekani fakulteta i akademija promovirat će danas u Narodnom pozorištu 68 kandidata i kandidatkinja na čast doktora nauka.

- Opredijeljenost za produkciju savremenih i dinamičkih doktorskih studija prema evropskim standardima na svim fakultetima i akademijama našeg univerziteta oslikava i svjedoči 68 kandidata i kandidatkinja koji se promoviraju na čast doktora nauka/znanosti iz oblasti koje pripadaju grupacijama humanističkih, društvenih, medicinskih, tehničkih, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka, kao i grupaciji umjetnosti - istaknuo je Škrijelj.

Univerzitet u Sarajevu će promovirati 10 kandidata na čast doktora tehničkih nauka, devet kandidata na čast doktora medicinskih nauka, šest kandidata na čast doktora pravnih nauka, po četiri kandidata na čast doktora lingvističkih, socioloških, političkih i bioloških nauka, po dva kandidata na čast doktora ekonomskih, kriminalističkih, odgojnih, poljoprivrednih, biotehničkih, veterinarskih, upravnih i doktora nauka fizike u obrazovanju, te po jednog kandidata na čast doktora islamskih, zdravstvenih, sigurnosnih, filozofskih, književno-historijskih, komunikoloških, muzičkih, fizičkih, matematičkih nauka u obrazovanju, doktora nauka socijalnog rada i doktora nauka obrane i sigurnosti, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana