4.3.2021. 8:33
Raketa kompanije "SpaceX" se spustila, a onda eksplodirala
Raketa američke kompanije "SpaceX", koja je dizajnirana za misije na Mars, uspješno se spustila na tlo u novom testu, ali je eksplodirala nekoliko minuta kasnije.

Piše: H. Ahbabović

Prethodno je juče pokušaj lansiranja otkazan poslije paljenja motora. Direktor "SpaceX" Elon Musk rekao je da je to učinjeno zbog pogrešnih postavki za povećavanje snage motora.

Prethodno su prototipovi ove rakete eksplodirali prilikom dva pokušaja spuštanja, u februaru i decembru 2020. godine, prenosi Dnevni Avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana