22.5.2019. 13:57
"Cilj mi je da zaradim dovoljno para i da se vratim u Bosnu, 50.000 dolara je nagrada za prvo mjesto. Moj stomak izgleda kao bure, ali ja nemam kompleks zbog toga"
Bosanskohercegovački strongman sa adresom u Švedskoj, Nedžmin Ambešković, dobio je poziv za prestižno takmičenje "Giants Live" koje će se 6. jula održati na kultnom engleskom Wembleyju.

Na njemu će se održati kvalifikaciono takmičenje za World's Strongest Man 2020. godine, te Svjetsko prvenstvo u deadliftu na kojem će učestvovati i Nedžmin Ambešković. On će tako postati prvi Bosanac koji se ikada takmičio na ovom takmičenju.

Rekord drži Eddie Hall koji je podigao 500 kg, a prva nagrada je izuzetno vrijedna, čak 50.000 američkih dolara.

Za Source.ba portal danas je govorio Nedžmin Ambešković, koji se javio iz daleke Švedske, pa u nastavku poslušajte šta je poručio pred ovo veliko takmičenje.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana