1.9.2020. 9:16
U šumarku skrivenom, krije se semafor: Evo sa kakvim se problemima susreću vozači i pješaci u Sarajevu
Podaci koje je prije nekoliko godina objavila Svjetska zdravstvena organizacija govorili su da najsmrtonosnije puteve na Balkanu ima BiH. S obzirom na učestalost saobraćajnih nesreća na našim putevima, velika je vjerovatnoća da se situacija u tom segmentu nije značajno promijenila proteklih nekoliko godina.

Neopreznost vozača ali i loši infrastrukturni uslovi na bh. saobraćajnicama su samo neki od razloga za takvo stanje.

Cestovna mreža u BiH ubraja se već godinama spada u slabo razvijene u Evropi. 

Situacija nije mnogo bolja ni u glavnom gradu BiH. Osim loše infrastrukture na cestama, pogotovo u naseljenim mjestima, problem predstavlja loša signalizacija, pa tako nerijetko možemo vidjeti semafor u nekom šumarku, neobilježen pješački prijelaz, nepravilno ocrtanu biciklističku stazu i mnoge druge propuste koji otežavaju vozačima, ali i pješacima. 

U foto galeriji pogledajte neke od nepravilnosti koje smo mi zabilježili.


Novinar: Admir Oručević
Kamerman: Izet Tahirbegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana