26.5.2019. 19:49
Pogledajte kako robot samostalno dostavlja paket do kućnog praga
Ford i Amazon su odlučili surađivati na više razina, a jedna od njih je uvođenje potpuno autonomne dostave. U njoj bi samovozeće vozilo bez ikakve ljudske pomoći stizalo do adrese dostave, a onda bi stvar u svoje ruke preuzeo robot. I to doslovno dostavivši paket do kućnog praga.

Ford je već sada spreman za takvu uslugu, pogotovo otkad ima Digita, robota razvijenog u suradnji s tvrtkom Agility Robotics. Njihova procjena je da u Americi poštanska služba više ne može klasičnim putem odrađivati posao, pogotovo ne nakon što je u samo deset godina udvostručen broj isporučenih pošiljaka. Samo 2018. godine isporučeno je čak šest milijardi pošiljaka.

Upravo je zato stvoren Digit, robot spreman samostalno odraditi zadan posao. Izgleda učinkovito, ali istovremeno i pomalo zastrašujuće, Index.hr.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana