14.1.2020. 15:34
Sony najavljuje nove 8K, OLED i 4K Full Array LED televizore s naprednom kvalitetom slike i zvukovnim mogućnostima
Sony Europe najavio je široku ponudu novih naprednih televizora uključujući novi ZH8 8K Full Array LED, A8 (55” i 65”) te A9 (48”) 4K OLED, XH95 i XH90 4K Full Array LED televizore. Nova linija Sonyjevih televizora obuhvata ono najbolje od Sonyjevih tehnologija da bi se uistinu ostvarile namjere autora na ekranu televizora. S ovim novim asortimanom, Sony želi ponuditi najbolje uranjajuće iskustvo na tržištu, s vodećom kvalitetom slike, inovativnim zvukom i besprijekornim korisničkim iskustvom uokvirenim u vrhunske velike ekrane.

Korištenjem najboljeg Sonyjevog procesora slike X1 ™ postiže se vrhunska, jasna i precizna kvaliteta slike za vrlo realističan doživljaj gledanja. Premium kvaliteta zvuka ključan je dio postavki za gledanje, a novi modeli sadrže Sound-from-Picture Reality ™, koji kupcima pruža osjećaj da zvuk dolazi izravno sa zaslona.

Novi će modeli i dalje donositi namjere autora uz pomoć kalibriranog načina za Netflix, nudeći sadržaj Netflixa uz studijsku kvalitetu i IMAX®Enhanced™ (u odabranim modelima) koji unosi IMAX doživljaj zabave doživljaj zabave u vaš dom, nudeći novu razinu slike i zvuka.

Sonyjevi novi televizori će uvesti i Ambient Optimization, novu tehnologiju koja optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem okruženju korisnika. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući u tamnim prostorijama za savršen pogled. Otkriva čak i predmete u sobi, poput zavjesa i namještaja koji mogu apsorbirati ili odražavati zvuk, precizno prilagođavajući akustiku kako zvuk ne bi bio ugrožen.

Osim Ambient Optimization-a, novi Sony televizori sadržavat će i novi koncept dizajna Immersive Edge. Kako bi se postiglo još više uranjajućeg doživljaja, sada se na rubu zaslona nalazi diskretno postolje. Minimalistički stalak jedva se primjećuje, a kupcima nudi poboljšano i nesmetano gledanje.

Za nadolazeće igraće konzole nove generacije odaberite nove modele koji će podržavati 8K rezoluciju, visoku brzinu kadrova 4K i 120 sličica u sekundi i brzo vrijeme odaziva putem HDMI ulaza kako bi postigli maksimalne performanse za vrhunski igrački doživljaj.

Nova ponuda Sonyjevih televizora

ZH8 i njegov Frame Tweeter: najbolji uranjajući doživljaj ostvaren je poboljšanom kvalitetom slike, vitkim dizajnom i zvukom sa slike uz novu Sonyjevu tehnologiju Frame Tweeter. Frame Twtter znači da okvir TV-a vibrira kako bi emitirao zvuk, pružajući korisnicima osjećaj da zvuk dolazi izravno s ekrana.

X-Motion jasnoća za OLED: Ova revolucionarna, visoko cijenjena Sonyjeva tehnologija sada će biti dostupna za OLED, prikazujući radnju na ekranu u stvarnom vremenu s nevjerovatnom brzinom osvježavanja kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sportova.

Širenje X-Wide Angle tehnologije: Tehnologija X-Wide Angle pruža živopisne boje u stvarnom svijetu iz bilo kojeg ugla, a zadržava više boja i svjetline od ostalih konvencionalnih LED televizora. Uživajte u izvrsnoj slici s nevjerovatnim rasponom i dubinom s bilo kojeg mjesta u sobi. Kako bi kupcima ponudio još veći izbor, XH95 4K Full Array LED TV isporučuje se s X-Wide Angle u veličini od 55 inča i više.

Širenje Full-Array LED tehnologije: Sonyjeva tehnologija Full-Array Local Dimming and Boosting dinamički mijenja razinu svjetla u odjeljcima zaslona, ovisno o sadržaju, što rezultira dramatičnim povećanjem kontrasta i svjetline. Preciznim balansiranjem svjetlosne snage preko ekrana, tamniji prizori postaju tamniji, a svjetliji prizori svjetliji, kako je redatelj i zamislio. Ova vrhunska funkcija sada će biti dostupna na XH90 4K Full Array LED televizoru.

Daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem: sada možete uživati u doživljaju gledanja u mračnijim uvjetima s aluminijskim daljinskim upravljačem s pozadinskim osvjetljenjem televizora ZH8 i XH95.

Android TV™: Nova linija uključuje Android TV s Google Assistant-om, Google Play-om I ugrađenim Chromecast-om, što korisnicima omogućava lak pristup sadržaju, uslugama i uređajima koristeći svoju ekstenzivnu platofrmu. Sonyjevi originalni izbornici korisničkog sučelja i glasovne kontrole također su poboljšani za bolju svakodnevnu upotrebu. Proširene funkcije glasovnog upravljanja omogućuju korisnicima uživanje u TV-u uživo, aplikacijama i povezanim uređajima bez korištenja ruku.

Hands-free mogućnosti : Sonyjevi televizori s glasovnom aktivacijom rade zajedno s Google Assistantom i pružaju pametnije iskustvo gledanja. Jednostavno pretražujte i gledajte svoje omiljene filmove, streamajte emisije,ili otvarajte multiplayer igre. Prigušite svjetla povezujući  se na smart home uređaje, upravljajte kalendarom. Ili, postavite mu pitanja, a odgovore čitajte na televizoru.

Smart Speaker povezivost: S uređajima koji omogućuju Google Assistant  i Amazon Alexa možete emitirati i kontrolirati videozapise s YouTubea s Google Home ili mijenjati kanal ili glasnoću s uređajima koji omogućuju Amazon Alexa.

Laka povezivost s mnogim uređajima: Pomoću Apple® AirPlay® 2 korisnici mogu izravno emitirati filmove, glazbu, igre i fotografije s televizora izravno s uređaja iPhone®, iPad® ili Mac®. Apple HomeKit™ tehnologija korisnicima pruža jednostavan, siguran način kontrole televizije s iPhone®, iPad® ili Mac®..

Novi modeli Sonyjevih televizora i njihove ključne funkcije

ZH8 (85” i 75” modeli) 8K Full Array LED TV

Korisnicima pruža Sonyjev super visok 8K kontrast i živopisnu kvalitetu slike 
Procesor slike X1™ Ultimate i 8K X-Reality PRO; snimke se izoštravaju i dorađuju u stvarnom vremenu, a slike se povećavaju bliže istinskoj kvaliteti 8K koristeći ekskluzivnu bazu podataka 8K kompanije Sony

Nova Frame Tweeter tehnologija nudi uranjajuće iskustvo kroz poboljšanu kvalitetu slike, vitak dizajn i tehnologiju zvuk-sa-slike (Sound-from-Picture Reality™)
Pruža novi daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem kako bi kupci uživali u doživljaju gledanja u mračnijim uvjetima

Dvostrani stalak omogućuje kupcima postavljanje TV-a na manje regale

Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

 Dostupno na ZH8, XH95 55” i višim modelima.

 Google Home uređaj (prodaje se odvojeno) kompatibilan je sa Sonyjevim televizorima koje pokreće Android TV. Kompatibilni uređaji moraju biti spojeni na istu bežičnu mrežu. Preuzmite Google Home aplikaciju s iPhone App Storea ili Google Playa. Ovisno o uvjetima i odredbama treće strane. Korisnik mora povezati kompatibilne uređaje radi kontrole rada. Nakon dovršetka preuzimanja funkcija Google Home može se povezati sa Sony uređajem za pristup funkciji glasovne kontrole.

 Uređaji s omogućenom Amazon Alexom (prodaju se zasebno) kompatibilni sa Sony TV-om koje pokreće Android TV. Potreban je račun na Amazonu. Za pristup određenom sadržaju možda će biti potrebna pretplata. Kompatibilni uređaji zahtijevaju internetsku vezu. Amazon, Echo, Alexa i svi povezani logotipi zaštićeni su zaštitni znakovi kompanije Amazon.com, Inc. ili njenih podružnica.

 Apple® AirPlay® 2 i HomeKit™ postavke bit će moguće na modelima FY19 - Z9F, A9F, Z9G, A9G, X950G i X850G (85”, 75”, 65” i 55”) te FY20 modelima Z8H, A9S, A8H, X950H, X900H. AirPlay 2 i HomeKit svojstva trebaju iOS uređaj koji pokreće iOS 12.3 ili kasniji, ili Mac kojeg pokreće macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, i macOS su zaštitni znakovi kompanije Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama. Ažuriranje upravljačkog softvera potrebno je putem mreže.

Dolby Vision™ i Dolby Atmos™ kompatibilnost

Hands-free

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup nizu sadržaja i usluga s Android TV-om

Prilagođeni način rada, zajedno s ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža razne mogućnosti pregleda prema potrebama klijenta, istodobno čuvajući namjeru autora
4K 120fps kompatibilnost

A8 (65” i 55” modeli) 4K OLED TV

Procesor slike X1™ Ultimate, pruža ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa sljedećim tehnologijama: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing

Pixel Contrast Booster, osam miliona samo-osvjetljavajućih piksela i Sonyjev upravljač za OLED donose osjetno poboljšano vizualno iskustvo s autentičnim bojama i širokim kutom gledanja 
X-Motion jasnoća za OLED: Ova odlična i revolucionarna Sonyjeva tehnologija sada je dostupna za OLED ekrane, prikazujući radnju na ekranu u stvarnom vremenu s nevjerovatnom brzinom osvježavanja kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sportova

Dva subwoofera poboljšavaju Acoustic Surface Audio™

Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

A9 (48” model) 4K OLED TV

Novo dodana 48” veličina ekrana odgovara korisničkim potrebama za manjim OLED televizorima vrhunske kvalitete 

Maleno centralno aluminijsko postolje korisnicima pruža fleksibilnost u manjim prostorima
Nudi najbolju kvalitetu slike u svojoj veličini 

Uključuje Sonyjeve premium OLED TV funkcije poput procesora slike X1™ Ultimate, Pixel Contrast Boostera te Acoustic Surface Audio™

X-Motion jasnoća za OLED: Ova odlična i revolucionarna Sonyjeva tehnologija sada je dostupna za OLED ekrane, prikazujući radnju na ekranu u stvarnom vremenu s nevjerovatnom brzinom osvježavanja kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sportova.

Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH95 (85”, 75”, 65”, 55” i 49” modeli) 4K Full Array LED TV


Procesor slike X1™ Ultimate pruža ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa sljedećim tehnologijama: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing

Pruža lokalno pozadinsko osvjetljenje s X-tended Dynamic Range ™ PRO koji osigurava 6 puta veći kontrast od konvencionalnih LED televizora

Tehnologija X-Wide Angle pruža živopisne boje u stvarnom svijetu iz bilo kojeg ugla, a zadržava više boja i svjetline od ostalih konvencionalnih LED televizora. Uživajte u izvrsnoj slici s nevjerovatnim rasponom i dubinom s bilo kojeg mjesta u sobi. Kako bi kupcima ponudio još veći izbor, XH95 4K Full Array LED TV isporučuje se s X-Wide Angle u veličini od 55 inča i više.

Poboljšani Acoustic Multi-Audio, slika-s-ekrana (Sound-from-Picture Reality™) koncept s bi-amp sistemom koji odvojeno kontroliše glavni zvučnik i nevidljivi tweeter te X-Balanced zvučnik, novi zvučnik koji nudi odličnu kvalitetu zvuka u vitkom dizajnu (bi-amp, X-Balanced zvučnik su dostupni samo za veličine ekrana od 55”, 65” i 75”; Acoustic Multi-Audio za 55” i veće)
Flush Surface dizajn pruža elegantan izgled „bez ruba“ (55”, 65” i 75”)

Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH90 (85”, 75”, 65” i 55” modeli) 4K Full Array LED TV

4K HDR Procesor X1™ pruža veću dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom

Pruža lokalno pozadinsko osvjetljenje s X-tended Dynamic Range ™ 
Novi Full Array LED model pruža korisnicima veću raznolikost

Nudi Acoustic Multi-Audio s X-Balanced zvučnikom (65” model i veći; X-Balanced zvučnik iskorišten je u svim inčima)

Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora
4K 120fps kompatibilnost (uz buduće softversko ažuriranje)

XH85 (49”, 43” modeli) 4K TV

4K HDR Procesor X1™ pruža veću dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH81 (65”, 55”, 49” i 43” modeli) 4K TV

4K HDR Procesor X1™ pruža veći dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom

X-Balanced zvučnik, novi zvučnik koji nudi odličnu kvalitetu zvuka u vitkom dizajnu (55” model i veći)

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
Metalno postolje i elegantan aluminijski okvir
Premium aluminijski daljinski upravljač

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH80 (85”, 75”, 65”, 55”, 49” i 43” modeli) 4K TV


4K HDR Procesor X1™ pruža veći dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom

X-Balanced zvučnik, novi zvučnik koji nudi odličnu kvalitetu zvuka u vitkom dizajnu (55” model i veći)

Blade stand and hairline finish bezel

TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost

Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

X70 (65”, 55”, 49” i 43” modeli) 4K TV

4K X-Reality™ PRO tehnologija poboljšava i izoštruje svaku sliku što bliže 4K kvaliteti, konstantno otkrivajući profinjenije detalje u scenama

ClearAudio + fino podešava TV zvuk za bogato uranjajuće iskustvo. Slušajte muziku i dijaloge s većom jasnoćom i odvajanjem, bez obzira šta gledate
TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

Ugrađeni preglednik interneta kako biste uživali u omiljenim serijama i filmovima kroz streaming aplikacije Netflix i Youtube 

Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana