12.6.2019. 10:00
Idemo na EURO: BiH u Mejdanu dočekuje Bjeloruse
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u tuzlanskom Mejdanu igra utakmicu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik izabranicima selektora Bilala Šumana bit će selekcija Bjelorusije. Pobjedom nad Bjelorusima BiH bi osigurala plasman na Evropsko prvenstvo prvi put u historiji BiH.

BiH je 2015. godine igrala na Svjetskom prvenstvu. 

Selektor Bilal Šuman istakao je da će biti teška utakmica, ali da imaju prednost domaćeg terena te očekuju veliku podršku navijača.  

"Znamo koliko nam ova utakmica znači ne samo zbog plasmana na Evropsko prvenstvo, nego i zbog toga što nam puno otvara u žrijebu za veliko takmičenje", rekao je selektor Šuman na press konferenciji održanoj u utorak.

Mirsad Terzić ističe da će utakmica biti neizvjesna, ali da je ekipa vrijedno radila posljednjih sedam dana. 



(Patria / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana