25.6.2019. 13:04
Larisi Cerić nedostaje samo medalja sa Olimpijskih igara
Najbolja sportistkinja BiH Larisa Cerić osvojila je titulu viceprvakinje Evrope nakon što je osvojila srebrenu medalju na Drugim evropskim igrama u Minsku. Cerić se večeras vraća u Sarajevo.

U meču za zlatnu medalju bh. heroina izgubila je od Bjeloruskinje Irine Skuckaje, nekadašnje prvakinje Evrope, i tako Bosni i Hercegovini donijela prvu medalju na Evropskim igrama. Treba reći da se džudo turnir na ovim igrama računa i kao Evropsko prvenstvo (dobijaju se dvije medalje), te je samim tim Cerićeva postala viceprvakinja Starog kontinenta. Do finala bh. heroina stigla je nakon sigurnih pobjeda nad Milicom Žabić (Srbija), Galinom Tarasovom (Ukrajina), te u polufinalu nad Portugalkom Rošel Nunjes.

Ovo je treće srebro za Larisu Cerić sa Evropskog prvenstva. Kako navode iz njenog tima, Cerić nedostaje jedino medalja sa Olimpijskih igara. Šansu za medalju će okušati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. 


(Patria/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana