4.8.2019. 17:45
Kakva doktorska odluka Mercedesa: Hamilton prestigao Verstappena tri kruga prije kraja i pobijedio u Mađarskoj
Lewis Hamilton pobjednik je utrke za VN Mađarske, a britanski vozač danas je slavio ispred Maxa Verstappena i Sebastiana Vettela.

Piše: Haris Ahbabović

Verstappen je jučer završio kao prvi u kvalifikacijama, oborivši rekord staze na Hungaroringu, ali je danas, uz sjajnu taktiku Mercedesa, Hamilton slavio i odnio novu pobjedu.

Naime, Hamilton je odlučio da ode još jednom u boks, kako bi zamijenio gume, a ta odluka Mercedesa odlučila je pobjednika, pošto je Britanac nadoknadio ogroman zaostatak u odnosu na Verstappena, te ga malo - pomalo suztizao, što se u konačnici dogodilo.

Verstappen nije uspio na istrošenim pneumaticima da se odbrani od Lewisa, pa je izgubio vodeće mjesto tri kruga prije kraja utrke.

Hamilton je ubjedljivo vodeći u generalnom poretku, pa je izvjesno da će osvojiti svoju šestu titulu prvaka svijeta u Formuli 1. Bottas je i dalje drugi, ali sa mnogo većom razlikom, pošto je danas imao mnogo problema, te je jedna stigao i do bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana