6.9.2019. 10:14
XI međunarodni vaterpolo turnir ''SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2019“
U povodu obilježavanja jedanaeste godišnjice rada Olimpijskog bazena Otoka, od 13. do 15. septembra 2019. godine, biće organiziran XI međunarodni vaterpolo turnir „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2019“.

Na ovogodišnjem turniru nastupiće ekipe kao i prošle godine – „POŠK“ Split; „PRIMORAC“ Kotor, „VOJVODINA“ Novi Sad, te Reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Branitelj naslova osvajača sa prošlogodišnjeg takmičenja je ekipa Primorca iz Kotora, koja će i ove godine zasigurno biti jedan od favorita.

Podsjetićemo da su ranije na turniru učestvovali: „Mladost“ Zagreb, „Jug“ Dubrovnik, „Primorac“ Kotor, „Jadran“ Herceg Novi, „Jadran“ Split, „Vasas“ Budimpešta, „Spandau“ Berlin, „Crvena Zvezda“ Beograd, „Galatasaray“ Istanbul, „Radnički“ Kragujevac, „Kinef“ St Petersburg, „Rabotnički“ Skopje, „Cattaro“ Kotor, „Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije.

Organizacijom ovog turnira najdirektije se radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevo dao najznačajniji doprinos do sada.

Dodatno ohrabrenje i poticaj za sve poštovaoce vaterpolo sporta u našoj zemlji je učešće i Vaterpolo reprezentacije BiH na ovom turniru.

Suorganizatori Turnira su vaterpolo savezi Bosne i Hercegovine, te Kantona Sarajevo.

Pokrovitelj Turnira je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana