20.9.2019. 13:39
Puhalo odgovorio Belji: Hvala ti što sam ti u mislima
Nakon što je Damir Beljo prije nekoliko sati ponovo prozvao Edina Puhala kako izbjegava potencijalni meč sa njim, uslijedio je brz odgovor Irona Pukyja.

Njegov odgovor prenosimo u cjelosti.

"Tacno te razumijem Damire kako se osjecas i postujem sve sto si napravio u svojoj karijeri!
Postujem i cijenim i tvoju zelju i volju da se sto prije vratis na veliku boksersku scenu, nakon nesrece koju si imao!

Vidim da stalno prebacujes lopticu na mene i govoris da bi besplatno boksao sa mnom!
Naravno da bi, ja sam prvak Evrope i ti vrlodobro znas kakav je to osjecaj! Imao si ga priliku dozivjeti, bez da ti taj osjecaj iko kvari!

Cast mi je sto u meni vidis protivnika preko kojeg bi se ponovo mogao lansirati u orbitu, ali situacija je mnogo drugacija u odnosu na dvije-tri godine!

Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam! Bez icije pomoci, samo sa vjerom u Boga, nadajuci se najboljem i uspio sam!

Osvojio sam titulu, odbranio sam je i sanjam svoj san!
Ceka me uskoro i borba za svjetskog prvaka, a ko ce mi biti naredna prepreka na tom putu, sasvim je nebitno!

Mozes biti ti, moze biti bilo ko, jer znam koliko vrijedim i znam da je ring jedino mjerilo!
Drago mi je da si me se bas sad sjetio, jer svojim “izazivanjem” pokazujes da sam uspio da, od amatera kojeg si pobijedio nakon mojih nekoliko borbi, a tvojih vise od 50, napravim karijeru u najjacoj bokserskoj Federaciji!

Necu se spustati na nivo ulice ili “trash talka”, niti te izbjegavam!
Nudim ti rjesenje!

Obrati se mojoj promotorskoj kuci Ketty boxpromotion, dogovorite se, obavijesti WBO da zelis borbu protiv prvaka Evrope i sacekaj odgovor!

Ukoliko sve bude u redu, vidimo se u ringu, a do tada poduzmi sve korake da dodje do borbe. Ukoliko slucajno ja prije toga dobijem ponudu za borbu za svjetskog prvaka, rado cu ti ponuditi jednu od predborbi, jer mi bokseri se moramo paziti jedni izmedju drugih, pogotovo jer nas nema puno vrhunskih u BiH!

Sad odoh na trenig i hvala ti sto sam ti u mislima", poručio je Puhalo.



(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana