2.10.2019. 10:53
Čović čestitao Tuki: Želim ti obilje zdravlja kako bi mogao ostvariti mnogo pobjeda
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku reprezentativcu Bosne i Hercegovine Amelu Tuki na srebrenoj medalji osvojenoj na Svjetskom prvenstvu u atletici.

- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo, kao zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te u svoje osobno ime, uputiti najiskrenije čestitke na osvojenom drugom mjestu u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Našoj zemlji si donio novu medalju, srebro, i postigao najveći uspjeh bh. atletike i sporta u povijesti, na šta smo svi ponosni - napisao je Čović.

Naveo je i kako Tuki želi "obilje zdravlja kako bi mogao ostvariti mnogo pobjeda te osvojiti još medalja, koje su na ponos tebi, tvojoj obitelji, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini". 

- Neka ti ova medalja bude motiv za još veće športske podvige i rezultate na životnom putu. Želim ti još puno uspjeha u daljnjim sportskim natjecanjima, ali i životnim borbama i planovima. Želim ti dobro zdravlje i svako dobro - navodi se u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana