4.10.2019. 16:29
Spektakularan doček za Amela Tuku u Kaknju
Spektakularan doček za najboljeg bh. atletičara Amela Tuku upriličen je danas u Kaknju.

Za svog sugrađanina Kakanjci su doček organizirali na platou ispred zgrade Općine.

Veliki broj građana Kaknja, svih uzrasta i generacija, gromoglasno je pozdravio Amela Tuku, uspješnog sportistu koji je odrastao i srednju školu završio u Kaknju i koji je odhranjen rudarskim hljebom, kojeg je njegov otac Senad zarađivao u kakanjskom rudniku.

Na dočeku su se okupili Tukini prijatelji, drugovi iz školskih klupa, poznanici, rodbina, članovi kakanjskih sportskih klubova i drugi.

Skupu je prisustvovala i profesorica tjelesnog odgoja Matilda Lapajne, koja je u srednjoj školi prepoznala njegov talent za atletiku.

Tuku je pozdravio i bivši načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra koji mu je pomogao na samom početku nizanja sjajnih sportskih rezultata.

Atmosferu na dočeku do usijanja je doveo poznati komentator Sabahudin Baho Topalbećirović. Pjevalo se u čast Tukinog uspjeha, ponosno mahalo zastavama, skandiralo njegovo ime i prisjećalo na srednjoškolske dane kada je osvojio prvu pobjedu na utrci ulicama Kaknja.

Tuki su na pozornici uručeni prigodni pokloni, slika s motivima proslava sjajnih uspjeha, te ček u iznosu  10.000 KM. Darove je uručio načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana