19.1.2020. 8:20
EURO 2020 Španija savladala Austriju, Bjelorusija bolja od Češke
Rukometna reprezentacija Španije je u drugoj utakmici grupe 1, drugog kruga Evropskog prvenstva u rukometu savladala domaćina Austriju sa 30:26.
U Beču je viđena jedna vrlo zanimljiva utakmica u kojoj su se Austrijanci dobro držali veći dio utakmice. Imali su egal, a u par navrata vodstvo, međutim Španci lome utakmicu sredinom drugog poluvremena kada odlaze na +4, a to će se ispostaviti i ključno za konačan trijumf.

Kod Španije najefikasniji je bio Maqhueda sa šest pogodaka, Coralles je imao devet odbrana od čega tri zicera, dok je kod Austrije Božović pet puta zatresao protivničku mrežu.

Španci sad aimaju šest bodova i “otvorili” su vrata polufinala, a do kraja će im u preostala dva kola matematički trebati jedan trijumf.

U prvom današnjem susretu, u istoj grupi, Bjelorusija je savladala Češku s 28:25. 

U timu pobjednika čak četiri igrača su dala po četiri gola - Karalek, Nikuleankau, Vailupau i Yurynog. U redovima Češke najbolji je bio Zdrahala.




 (Patria / Lejla Trle) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana