1.2.2020. 22:21
Futsal: BiH savladala Švicarsku i izborila drugu fazu kvalifikacija za EURO 2022
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u 3. kolu preliminarne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine selekciju Švicarske rezultatom 5:4 (1:1) te je osvojila prvo mjesto u svojoj grupi A i izborila direktan plasman u glavnu grupnu fazu, koja će se igrati u januaru iduće godine.

Pred oko 400 gledalaca u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, Švicarci su u 23. minuti vodili s 3:1, ali je bh. tim u finišu uspio da preokrene rezultat u svoju korist te s maksimalnih devet bodova okonča ovu kvalifikacijsku fazu.  

Strijelci za bh. tim bili su Anel Radmilović (12. minuta), Andreas Silva (25., autogol), Mirko Hrkač (37. i 38.) i Josip Bošković (38), a za Švicarsku Evangelos Marcoyannakis (9. ), Simon Gossi (22. ), David De Freitas (23). i Gabriel Buckson (36.).

U prvom meču današnjeg dana, Kipar je sa 4:0 porazio Gibraltar te potvrdio drugu poziciju u grupi A. Kiprani će, tako, uz trećeplasirane Švicarce, u aprilu ove godine igrati u baražu za plasman u glavnu kvalifikacijsku fazu.

Konačna tabela grupe A: 1. BiH 9 (22:10), 2. Kipar 6 (14:9), 3. Švicarska 3 (8:12), 4. Gibraltar 0 (3:16).


(fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana