23.2.2020. 17:00
Judo - Larisa Cerić sedma na Grand Slam turniru u Düsseldorfu
Najbolja bosanskohercegovačka sportašica Larisa Cerić osvojila je sedmo mjesto na trećem Grand Slam turniru sezone u judou u njemačkom Düsseldorfu.

U kategoriji više od 78 kg, u kokurenciji 36 takmičarki, Cerić je u četiri meča zablježila dvije pobjede i dva poraza.

Na startu turnira pobijedila je Kim Hayun iz Južne Koreje, zatim je u 2. kolu bila bolja od Litvanke Sante Pakenyte. U meču za prvo mjesto u grupi Cerić je poražena od bivše svjetske prvakinje Japanke Sarah Asahine, a u repesažu izgubila je meč od Francuskinje Anne Fatoumate Bario. 

Bosna i Hercegovina na turniru je imala još tri predstavnika. Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kg poražena je od Seongyeon Kim iz Južne Koreje, Petar Zadro (do 66 kg) završio je nastup porazom od Tala Almoga iz Argentine, dok je u najtežioj kategoriji više od 100 kg Harun Sadiković na startu poražen od Holanđanina Roya Meyera. 

Na takmičenju u Düsseldorfu ukupno je nastupilo 718 judaša i judašica iz 120 država. Najuspješniji su bili predstavnici Japana sa šest zlatnih i jednom srebrenom medaljom.   



(FENA) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana